Κωνσταντίνου Αναστασάκη
18
Mar

Doctor Konstantinos Anastassakis’ office design

The high level of specialization of Konstantinos Anastassakis, as a hair transplant surgeon, did not take long to place him in the top choices of patients.

The increase in its customers soon made its old business home inadequate, due to lack of space and the need to build a comfortable and modern clinic became imperative.

The appropriate building was quickly located in Kifissias Avenue at the height of Chalandri, but although old, the interiors needed configuration, causing headaches to the doctor.

His unpleasant experience with the construction of his previous office, which he had personally supervised, spending infinite time, money and testing the limits of his endurance, left him no room to repeat the same mistake.

So this time he decided to turn to a professional manufacturer, who would undertake to properly configure the space and turn it from indifferent to the clinic of his dreams!

Being a man of the time and with great comfort in the modern way of communication, he turned to the internet to find what he was looking for.

The “keyword” for doctor’s office construction on a search engine led him to INNOVO Constructions.
Entering the company’s site and seeing her portfolio, he was impressed by the crowd, the originality and the quality of its constructions, but he wondered if his budget would allow him to work with it financially.

Despite his initial hesitation, however, he decided to contact the company and get its offer.
And then a second pleasant surprise awaited him from INNOVO Constructions.

The warm team of the company made him feel beautiful and familiar from the first phone call and the appointment with the person in charge of the company was closed so quickly that it exceeded all expectations!

The first meeting in the area under construction had a positive outcome, as the executive of INNOVO Constructions managed to gain his trust and to obtain the permission of the doctor to plan his clinic.

The only condition set by the owner was the amount of the cost, which was determined from the beginning. But as it turned out, it was much lower than the ceiling set by the owner in his budget!

The design was short and the project took the road of construction, with “surgical” precision, before the doctor realized it.

With times within the diagrams, the clinic began to acquire its own identity, unfolding the talent and professionalism of the people of INNOVO Constructions.

The 150 square meters of space were properly utilized creating the required spaces for the type of use intended.

Passing the threshold of the clinic, the visitor sees a very spacious waiting area, simple at the request of the owner, which exudes an aristocratic finesse. Bright, with the white color in every corner, and the only color discrepancy are the two impressive sofas.

The floor in imitation of wood, ties perfectly with the rectangular pieces of the same material that run double the center of the two opposite walls to the left and right of the reception and continue at the same time in the center of the ceiling forming a Π. Only on the ceiling the imitation strip wood takes the form of a false ceiling that runs through the center of the ceiling and from the side lights diffuses throughout the space, creating a relaxed atmosphere.

The white unpretentious furniture of the reception, with its inox details, does not catch the eye of the visitors, despite the fact that it lets it slide on the wall behind it, where illuminated silver letters indicate the name of the clinic.

Sandblasting crystals and the presence of inox win the game of impressions, in every corner.
The rest of the clinic’s premises, following the line of the waiting room, are also minimal, with unique decorative elements, their simple but tasteful furniture.

During the renovation, the unbridled professionalism of the INNOVO Constructions crews did not leave room for the doctor to intervene and suggest. And as for the result it was exactly in the spirit of its owner! Special, without being provocative, simple and at the same time imposing.

The good cooperation with INNOVO Constructions continued even after the delivery of the clinic, when it was necessary to solve two small problems. And then the company responded the same day and restored them, leaving a taste of satisfaction to its owner.

After such a collaboration, how can the doctor not become the best ambassador of INNOVO Constructions, unreservedly recommending it to three other professionals in his field so far.