κατασκευη δερματολογικου ιατρειου
19
Mar

Construction of the dermatologist office of Fotini Mpageorgos

Mrs. Mpageorgos Fotini is a Dermatologist Aphrodisiologist– and she wished to develop her office in Vassilisis Sophia street in the center of Athens. Her first concern was to find a construction company that is able to respond to what she had in mind regarding her professional space.
It would not be just a doctor’s office, as she also performs beauty treatments. Therefore, the space could not be less than perfect. Following research, she chose INNOVO CONSTRUCTIONS. We embraced her dreams and expectations with love and we managed to give her a medical center that is worthy of the services she offers.

The waiting room was made to be warm and comfortable to make the stay as pleasant as possible. It moves along earthy colors consisting of shades of brown and beige. Sweet and accessible colors that spark a peace of mind. Also, a rollover screen is displayed, which shows the doctor herself, but also the services provided. This makes a very good promotion, so that customers know what else they can do, besides the reason they have visited the office.

While the white color prevails, making its presence known, the wood dynamically indicates the present. It is a safe combination, as they are two elements that complement each other harmoniously.
Wooden frames were created on the walls. Inside the frame, there are vertical strips of wood and sandblasted glass. Behind the construction lighting was placed which diffuses uniformly with the help of the glass. Glass is the best conductor of concealed lighting since it allows the light rays to pass uniformly from within.

Oblong protrusions were placed on the ceiling and underneath the lighting, which continue to the wall, creating a natural continuity. This highlights the room’s connected cubic capacity.

The game with geometric shapes continues in the furniture as well, as the sofa was selected in a clean square but without being inconvenient. In camel color, it fits perfectly to the wooden style of the wall. It resembles the 50’s era style and comes in full consistency with the overall set.

The reception desk was ornately covered with a wall, where a standing visitor is comfortably served. The wall was divided into two parts, with a wooden divider in the middle and a wooden base. In every division, soft hidden illumination was placed. The purpose of the lighting is not only to give elegance but also an emphasis on the spot.
The doctor’s office continues in the style of the decoration which is in the reception room. With simple lines and geometric designs, it inspires professionalism and trust. Here the brown color has been lightened further, illuminating the space.
The office is simple and beautiful, consisting of glass and legs in the color of the rest of the furniture. Instead of having a wall, it is bounded by a huge glass, decorated with a wooden diagonal addition. Opposite it a piece of polymorphic furniture was placed – a library for storing and publishing diplomas, achievements, awards or books.

The examination rooms could not remind anything other than a bedroom, marked by the existence of science.
In the toilet, we eliminated the lack of space with proper classification. We added depth to the room by using a mosaic on the inside wall.