Renovation Study of a pharmacy in Qatar

Renovation Study of a pharmacy in Qatar

In magnificent Qatar, at the jewel of the Arabian Peninsula, where the place is filled with construction companies, a pharmaceutical industry representative chose INNOVO CONSTRUCTIONS to undertake the design of his valuable business. Our mission was difficult. We placed a bet with ourselves and won it.

Qatar is an independent Emirate and is considered a high-income economy. Therefore, we had to act accordingly. We had to present a store of high standards that meets the expectations of its demanding and spoiled customers. And that’s what we did.

The facade of the store is particularly original due to the large abstract shop window. We did not follow the usual way and designed a wave-like showcase. The country is for the most part covered with sand and we had to showcase something that resembles water or sea. Apart from the clear consciousness, the waves as a shape move the people who face them. In the finishes of the glass, there will be hidden lighting giving more emphasis to its shape. We have often said that any shape shows its beauty with the help of hidden lighting.

In building’s interior shades of beige and light wood prevail to resemble the general landscape that residents are accustomed to. But most of the decorative interventions have turned green, stealing the show within the neutral colors of the rest of the room. Besides, green is a color that matches the beige and the color of the wood.

Τhere will be bright art styles for the ceiling. Again in a wavy formation, thanks to the more general styling. The first, which covers a larger part of the roof, is a luminous style with plane leaves as the theme. Again, we have taken care to give off a breath of coolness in a basically dry environment like that of Qatar. An oasis, specifically.

The other one in a beehive shape will be in the same color as the roof. It will not be embedded in the wall and in combination with the hidden lighting, it will become three-dimensional creating beautiful shadows.

The walls will be covered in light and white wood, serving, in addition to aesthetics, the diffusion of light. A style of green and turquoise with pharmaceutical symbols will be created.

As in all pharmacies, here as well, glass shelves will be placed to highlight the products. Glass, allows the merchandise to look better and does not overpower it, as it has no color.

We took care to utilize all the space to make the shop as functional as possible. In front of the walls, a bench will be placed in a wavy shape to serve customers. On the counter, on the outside, the one that lies on the customer’s side, there will be more shelves for the placement of more products.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Αυτά τα cookies μας επιτρέπουν να υπολογίζουμε τις επισκέψεις και τις πηγές επισκεψιμότητας, ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε και να βελτιώσουμε την απόδοση του ιστότοπού μας.

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Decline all Services
Accept all Services