Σχεδιασμός ανακαίνισης ειδών ραπτικής
27
Mar

Renovation of a haberdashery shop in Nea Smyrni

Renovation of a haberdashery shop in Nea Smyrni

INNOVO CONSTRUCTIONS, undertakes the renovation of all types of shops. No store is too difficult or too easy for INNOVO CONSTRUCTIONS. Everything is a challenge and each has its own characteristics.

This time it undertook a small and cozy shop in Nea Smyrni Attica, named “”Butel”, which deals with haberdashery. His owner, with all her love, captured it and demanded that the contractor who commissioned it act in exactly the same way. The wool and yarn shop is a small space, our goal was to make it look bigger and brighter. We have tried to highlight its advantages, but also to exploit the disadvantages to our benefit.

We created the shop window entirely from glass to make the shop visible, as well as to show the activity, products and decor from the outside. Anyway, in a space where the squares are not over, only a big glass window can be made. We decorated the glass with drawings that refer to knitting and sewing. We chose designs from patterns and needles to achieve this. For the upper part of the window we used blue green and below the label with the store name was placed.

The lettering in large letters emphasized the name, but below was the property of the business, so that it would be perfectly understandable. Inside the shop, one wall was dedicated to the placement, storage and display of the merchandise.The wall was painted in the same color as the shop window and a white structure with square shelves was installed. At the top a single shelf was created which was divided into sections with glass partitions. Beige storage drawers were created on the base.

The result is a beautiful and useful construction. Rails and ladders were placed on the structure so that any part of it could be reached. The interior wall was coated with wood in shades of gray. The base wood is lighter and its waters are darker gray. On this wall a style with the brand name of the shop was created, as it is the one that looks best from the showcase. A frame with a series of hangers was also installed to showcase the creations with the company’s materials.

The other wall was also coated with wood in shades of gray and a structure was created above, with boxes of green shelves on one side and elongated glass shelves on the other and gray wood in the middle frame. Thus, the wall comes in perfect harmony with the other two after having stacked their elements.On this side of the site was placed the office of management. Above it hung a lamp with a wooden base and a green hat. This created the sensation of a hanging tree branch. There was also a demonstration and discussion desk. The ceiling lighting catches the space from one end to the other.

The object of the business is to deal with the details, so no point should remain dark and the light must be plenty enough to serve the vision.