Μελέτη πολυιατρείου, Χαλάνδρι
07
Aug

Construction of a multi-clinic in Chalandri

Construction of a multi-clinic in Chalandri

The Polyclinic in Chalandri is a modern medical center with specialties of ophthalmologist, dermatologist and ENT. The needs of each specialty are different and varied.

The dermatologist needs a separate waiting room and a spacious examination room for a variety of medical devices, the ophthalmologist needs adjustable brightness of the room, and the ENT doctor is looking for excellent sound insulation conditions in his/her examination room. How could all this be combined without the complete renovation of the apartment to transform it into a multi-clinic? Doctors at Innovo Constructions wanted to make their vision a reality.

Experience and continuous staff training are the company’s weapons for unique constructions of high aesthetics and functionality. The renovation was complete with new electro-mechanical installations, fire safety and closed-circuit television systems, drywall partitions, concealed ceilings with hidden lighting and new floors. The construction of the clinic was completed after the cooperation of all specialties with the designers. Each doctor presented their needs and preferences and the expert took them into consideration when designing. Each space expresses each person’s personality, which is why it is unique.

A single laminate flooring allows for the visual continuity of spaces in a multi-practice setting. On the contrary, lighting was studied separately for each space, focusing on the activities carried out in it. The peripheral hidden illumination on the ceilings of the offices creates a warm atmosphere, suitable for interpersonal relationships and discussions. Natural light is limited by modern shading rollers. The placement of a rail with headlamps in the center of each ceiling allows the light flow and the diffusion of light to be adjusted by each physician according to time and time.

The facilities and equipment of the hospital are of superior quality and durability. The workbenches inside each lab are specially designed and manufactured to facilitate the physician in his work, the organization of tools and the classification of materials. Particularly original pieces of furniture adorn each room individually, giving a note of optimism, upgrading, material and spiritual.In the reception and waiting area the austerity of the forms is reinforced by the linear elements emphasized by lighting. Large black sofas contrast strongly with the rest of the décor, inviting new entrants to rest on them. The dermatologist’s office has a separate waiting area just outside the doctor’s office. The reception and reception areas are unified to ensure a better and faster service to the front desk worker.

Designing medical spaces in Chalandri was a special challenge that Innovo Constructions has accomplished. Responsibility, good quality, adaptability to requirements as well as flexibility in construction have led to the completion of the construction of the clinic with the expectations of all specialties.