Ανακαίνιση φαρμακείου, Γέρακα
07
Aug

Construction of a pharmacy in Gerakas

Construction of a pharmacy in Gerakas

Going through a central street in Gerakas, one comes across this modern pharmacy with its impressive and original facade.

Its innovative look aims at the proper organization and enhancement of the sales of the pharmacy since the merchandising is organized from the beginning and the locations of all products are planned in order to promote them better and to serve the customers easily. The needs and personality of the pharmacist are reflected in the fresh and friendly atmosphere. From the entrance, you can see the detailed design of the space as there are all conditions for the disabled.

The challenge was to maintain the facade marble by incorporating it into the overall design of the pharmacy without completely cutting it off from the overall facade of the building. The three-dimensional cross is a jewel perceived from afar.The elongated shape of the shop helps in the functionality and ergonomics of the pharmacy. The white glossy tile on the floor reflects cleanliness in a space perfectly intertwined with human health.

The sales area is separated from the auxiliary spaces by the two glass doors. Construction of a pharmacy Gerakas Pharmacy furnishings and equipment have been exclusively designed for this area in order to achieve the best possible display of the products. The glass windows display some special products, drawing the interest of passersby to enter the space. Gondola is an integral part of the composition by promoting products on offer.

The cubic gondola – service bench is designed with the ultimate goal of bringing newcomers to the market. On the perimeter of the space, there are the wall-mounted showcases and slides with hidden interior lighting for a clearer presentation of the para-pharmaceuticals. The cashier counter is perceived from every part of the site so that the service is more immediate and efficient. Proper organization gives the desired privacy between the client and the pharmacist. The pharmacy’s tecnyfarma drawers were placed behind the counter in a recess, discreetly hidden from the customers’ eyes.

The lighting of the pharmacy cannot go unnoticed. Linear and inline emphasize the soundness and reasoning of health and welfare. During the construction of the project, proper organization and excellent planning were the key elements for its timely completion. By following the plans, the experienced crews made the photorealistic images a reality. Daily issues that arose were resolved immediately and always according to the study.

The construction of the pharmacy was successfully completed by Innovo Constructions, responding to customer expectations and requirements. From an aesthetic point of view, the space and lighting create a warm environment and inspire confidence and professionalism towards the customer.