Κατασκευή ιατρείου, Αμπελόκηποι
07
Aug

Clinic renovation in Ampelokipi

Clinic renovation in Ampelokipi

Converting an apartment from a home to a clinic is not an easy task. Apart from the licensing and medical equipment procedures, it is necessary to design the interiors, renovate and restructure the clinic.

In this case it is an ophthalmological clinic in Ampelokipi in Athens, where the original arrangement of the premises was kept. Our intention was to give a sense of cleanliness and clarity, through simple design, conveying to the patient a sense of calm and relaxation. The choice of a well-studied color palette for all spaces creates a visual effect that affects the mood of visitors. The waiting area welcomes the patient in a friendly atmosphere.

The only building interventions that were deemed necessary were at the reception area, for its enlargement. Indirect lighting and earth colors give warmth to the space. The goal is to make the patient’s wait pleasant until he or she enters the clinic. Giving children proper attention, a room is reserved for them. Many parents take them with them without having to leave them somewhere else. If the patient is a child, then it becomes impatient and anxious. In any case, the child with the toy is disported , relaxed, and sees the doctor as fun, not with fear.

Clinic renovation The office- examination room space exudes complete seriousness and uniqueness. At the same time, it remains very clean in lines and images, striking a balance between functionality and aesthetics.The modern operating ophthalmology clinic is nothing like the old apartment. The ergonomics of spaces and the creation of polymorphic furniture have played an important role in achieving even high quality results. See more photos.